Arvoni

Olen kansallismielinen, oikeistolainen ja konservatiivinen arvoiltani. Minulle tärkeää on kansalaisten vapaus tehdä omia valintoja. 

Kansallismielinen tarkoittaa sitä, että meidän suomalaisten on puolustettava omaa etua, joka on joskus ristiriidassa vaikkapa Venäjän, Euroopan Unionin tai ulkomaalaisten ihmisten etuun nähden. Joskus intressit ovat yhteneväiset. Kansainvälinen yhteistyö pitää tarkoittaa sitä, että siitä on hyötyä myös Suomelle ja meille suomalaisille. Suomen eduskunta on ensisijaisesti suomalaisten edunvalvoja.

Oikeistolainen tarkoittaa minulle, että kapitalismi on ainoa toimiva yhteiskuntajärjestelmä. Sosialismin eri asteet eivät toimi. Se on nähty ja ei tarvitse yrittää enää. Oikeistolaisuus merkitsee minulle myös sitä, että yritystoiminnan pitää olla kannattavaa, jotta yrittäjät perustavat yrityksiä ja luovat työpaikkoja. Yrittäjillä pitää olla myös mahdollisuus rikastua, jotta he varmasti haluavat yrittää ja pärjätä. Siinä sivussa tulee paljon muutakin hyvää monelle muullekin. Markkinatalous ei äärimmilleen vietynä toimi kaikissa tilanteissa niin kuin vaikkapa maanteiden ylläpidossa, sähkön ja veden myynnissä tai taksipalveluissa. Näissä myyjän ja ostajan välillä ei ole yhdenvertaista neuvotteluasemaa, ja sääntely tavalla tai toisella on käytännössä välttämätöntä. Markkinatalous toimii kuitenkin kokonaisuutena paremmin kuin mikään suunnitelmatalous. 

Konservatiivinen tarkoittaa minulle sitä, että kannatan perinteisiä arvoja. Perinteet luovat vakautta ja turvallisuutta. Siihen on syynsä, miksi maailma ja ihminen on sellainen kuin on. Ei evoluutiossa ole mitään merkittävää valuvirhettä. Ihan kaikkea ei kannata muuttaa muuksi kerran sukupolvessa ja sitten on asioita, jotka eivät muutu, vaikka mitä tekisi. Esimerkkinä minun konservatiivisuudestani on:

  • sukupuolia on kaksi, jotka ovat mies ja nainen. Fyysiset ja psyykkiset poikkeamat tästä eivät muodosta uutta sukupuolta
  • minua ei haittaa tai edes kiinnosta erilaisten seksuaalivähemmistöjen touhut omassa elämässään, jos he eivät riko lakia, mutta heidän elämäntapaansa ei tarvitse hieroa kaiken kansan silmille niin kuin nykyään on tapana
  • mies ja nainen ovat tasa-arvoisia, mutta se ei tarkoita sitä, että miehen tulisi elää niin kuin nainen tai naisen tulisi elää niin kuin mies. Biologiset erot näkyvät ja tuntuvat myös ihmisten toimintatavassa ja tunne-elämässä.
  • jos jollekin tulee paha mieli, milloin mistäkin perinteisten arvojen mukaisesta asiasta niin kuin vaikka isänpäivästä, äitienpäivästä, itsenäisyyspäivästä, joulusta ym., niin se ei tarkoita sitä, että tämä mielensäpahoittaja olisi oikeassa.

Vapaus tarkoittaa minulle sitä, että julkinen valta pyrkii määräämään, rajoittamaan tai ohjaamaan verotuksella mahdollisimman vähän ihmisten elämää. Jos ihmiset esimerkiksi haluavat asua pientaloissa ja kulkea autolla, niin kaavoitetaan ihmisille pientalotontteja ja annetaan ihmisten liikkua autoillaan.