Eduskuntavaaliehdokkuus

Olen ehdolla Uudenmaan vaalipiirissä Perussuomalaisten listalla eduskuntavaaleissa 2023. Varsinainen vaalipäivä on 2.4.2023. Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri ja työskentelen verotarkastajana. Haluan kiinnittää huomiota erityisesti Suomen talouden tilaan. Vihervasemmistolaisen ja Keskustan tukeman hallituksen aikana Suomen talouden vakavaraisuus on ollut vapaassa pudotuksessa. Velkaa on otettu noin 8 miljardia euroa vuodessa. Korona ja Ukrainan sota ovat toki pakottaneet velkaantumaan. Hallitus on kuitenkin käyttänyt näitä yllättäviä tekijöitä tekosyynä sille, että mitään rakenteellisia muutoksia ei ole tarvinnut tehdä. Me emme ikuisesti voi elää velaksi. Mitä pidemmälle odotamme rakenteellisia uudistuksia, sitä kipeämpää ne tekevät kaikkiin meihin.

Talouteen liittyy myös uskonlahkon kaltainen hysteria ilmastonmuutoksesta. En kiistä ilmastonmuutosta, mutta peräänkuulutan toimenpiteiden vaikuttavuuden ja kustannustehokkuuden arviointia. Suomen osuus koko maailman päästöistä on 0,14 %. On ihan sama, mitä me teemme. Ilmasto ei meidän toimenpiteillämme pelastu tai tuhoudu. Ajatuksena onkin ollut, että Suomen tulee olla talkoissa mukana ja suorastaan tiennäyttäjänä. Monelta tuntuu unohtuvan, että näinhän me olemme tehneet jo pitkään. Vuodesta 1990 vuoteen 2019 ovat Suomen hiilidioksidipäästöt laskeneet 26 % Tilastokeskuksen mukaan. Me siis olemme olleet 30 vuotta tiennäyttäjä, mutta ihan koko maailma ei ole ymmärtänyt lähteä seuraamaan meidän linjaamme. Ilmastonmuutoksen pysäyttäminen ja sen eteen tehtävät toimenpiteet tuhoavat suomalaisten taloutta ja elinolosuhteita.  Ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa on unohtunut, että me teemme ihmisten elämän liian kalliiksi ja vaikeaksi. Elinkeinoelämän kilpailukyky tuhotaan ja liiketoiminta siirtyy Suomesta pois. Tästä huolimatta ilmastonmuutos ei pysähdy tai edes hidastu. 

Tehdään jatkossakin oma osuutemme ilmastotalkoissa, mutta huolehditaan myös siitä, että meillä on varaa elää ja käydä töissä täällä Suomessa.