Suomen tulevaisuus, maahanmuutto ja EU
Perussuomalaisten työperäisen maahanmuuton politiikkaa ja puheita EU-erosta kritisoidaan laajalti. Suomessa oli Työ- ja elinkeinoministeriön joulukuun 2022 työllisyyskatsauksen mukaan 260.400 työtöntä työnhakijaa. Tämä on kaunisteltu luku, koska tässä työllisiä ovat nekin, jotka tekevät vastoin tahtoaan muutaman tunnin työpäivää. Lisäksi meillä on yli 400 miljoonan ihmisen Euroopan Unoni, jonka sisällä Suomeen voi vapaasti tulla töihin.
Jotta Suomeen saadaan pysyvä ratkaisu työmarkkinoille vaikkapa hoitajien työllistymiseen, niin on katsottava, että miksi niitä hoitajia ei saada Suomesta eikä muualta EU:sta. Pääasiallinen syy on raha. Osa hoitajista on lopettanut, koska palkkaus ei vastaa työn raskautta ja vaativuutta. Ainoa syy tulla niihin töihin on päästä köyhästä maasta suomalaisen sosiaaliturvan piiriin. Kun tämä tavoite on saavutettu, niin raskas työ huonolla palkalla on yhtä vähän houkutteleva vaihtoehto kuin suomalaisellekin. Ratkaisu siis on yhtä toimiva kuin veden kantaminen kaivoon, jossa sitä ei ole.
Tulevalla hallituskaudella emme pysty nostamaan merkittävästi hoitajien palkkoja. Pitkän ajan tavoite Perussuomalaisilla onkin, että me yritämme saada kansalaisuusperusteisen sosiaaliturvan. Luultavasti silloin Perussuomalaisten ja Kokoomuksen näkemyksissä työperäisestä maahanmuutosta ei olisi enää suurtakaan eroa. Perussuomalaisillehan sopii, että tänne tullaan töihin, mutta ei sovi, että tänne tullaan elämään edes osin sosiaaliturvan varassa.
Perussuomalaiset eivät ole ajamassa Suomen eroa EU:sta tulevalla hallituskaudella. Sen sijaan me haluamme käydä avointa keskustelua EU:n hyödyistä ja haitoista. Emme liittyneet unioniin, jossa vastaamme yhteisvastuullisesti veloista, joudumme ostamaan päästöoikeuksia talon lämmitystä ja autolla ajoa varten sekä maksamme vielä huonosta metsänhoidostakin. Suhteemme Euroopan Unioniin on kuin huono avioliitto, jossa ei ole enää hyvä olla, jos vastapuolen asenne ei muutu.